Välkommen till Harlösa Byalags hemsida

2022-01-26

Hej och välkommen bästa besökare på vår hemsida! Harlösa Byalag är de som ansvarar för denna sida. Vi försöker hålla denna hemsida uppdaterad med alla nyheter och annat positivt som händer i vår fina by Harlösa. Här kan du finna den mesta informationen om byn vad beträffar föreningar, företagsverksamheter, arrangemang, vår fina natur i bygden…

Läs mer

Modevisning i Harlösa Byahus

måndagen den 20/3-23 kl. 18.00

Välkomna till modevisning med Carita Nilsson och Sveriges Seniorshop som visar sin fina vårkollektion.

Harlösa Byalag bjuder på kaffe med kaka!

Välkomna!

 

Musikafton på Bränneriet kl.19.00 den 18/4 -2023

Cornelis Inifrån -en hyllning till Cornelis Vreeswijk

När Cornelis lämnade bordet hade han en diger produktion av sånger bakom sig. Många av dem känner vi igen och nynnar på, men vad vi kanske inte vet är att han också skrev en hel del prosa och dikter. Tillsammans med Lasse Englund gestaltar Marie Bergman Cornelis Vreeswijks okända poetiska sida med både välkända och mer okända sånger. Humor, allvar och kännbar själslig näring blandas med en del Vreeswijkska fräckheter och sanningar.

När man sätter samman Cornelis poetiska uttryck med hans sånger, träder en okänd spännande sida fram. En sårbar inre styrka som ger sångerna ett nytt ljus. Och en närvaro, ett livsengagemang som är levande och aktuellt idag – här och nu.

 

Om Marie: “Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skrev Dagens Nyheter. Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och medverkat i krogshower på Berns och Hamburger Börs. Hon har spelat fyra gånger på Roskildefestivalen och lika många på Visfestivalen i Västervik. Bergman håller ofta seminarier och har undervisat bland annat på Musikhögskolorna i Köpenhamn och Århus. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. 2018 valdes Marie Bergman in i Swedish Music Hall of Fame.

 

Om Lasse: Englund började spela gitarr redan 1961 och har sedan skivdebuten i eget namn 1974 som gitarrist eller producent medverkat på ett stort antal svenska musikalbum. Han har samarbetat med bland andra Björn Afzelius, Efva Attling, Eva Dahlgren, Ted Gärdestad, Louise Hoffsten, Ulf Lundell…listan kan göras hur lång som helst.  Englund tilldelades en Grammis 1994 som årets producent och Guitar Peoples Prize 2002.

Biljetter: Nortic.se

Arrangörer: Harlösa byalag, Musikriket/Musik i syd i samarbete med Eslövs kommun